Cichorium endivia L. - Indivia Scarola Bionda Cuero Pieno - Eenjarig

Andijvie Blonde Volhart

Artikel n° ENS00701P - EAN : 8014968040536 - Inhoud : 30 g

Andijvie Blonde Volhart

1,95  btw inbegrepen

 

Artikelnummer: ENS00701P Categorie:
Beschrijving

Sterke en gemakkelijk te telen variëteit. Verdraagt goed koud en vochtig weer en levert grote kroppen met dikke en krokante bladeren.

Zaaien vanaf mei op een zaaibed in de vollegrond. Uitplanten op een onderlinge afstand van 30 x 30 cm. Hierdoor kunnen de kroppen niet zo snel tegen elkaar groeien en is de kans op smetten en rotten een stuk minder. Oogsten vanaf september tot november. 15 dagen voor de oogst, de andijvie bleken door de binnenste buigzame bladeren samen te binden, of door een grote pot gedurende een week of twee over de hele plant te plaatsen. De gebleekte bladeren zijn wat milder van smaak dan het groene blad.

  • Kiemtemperatuur : 15 - 20 °C
  • Kiemduur in volle grond : 7 dagen
  • Zaaidiepte : 0,5 cm
  • Afstand tussen de lijnen : 30 cm
  • Afstand op de lijn : 30 cm
  • Zaaidichtheid : 15 - 25 g / are
  • Aantal zaden per gram : 500 - 600 zaden
  • Levensduur : 6 - 8 jaren
  • Zaaien in een verwarmde serre of binnen :
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • 7
    • 8
    • 9
    • 10
    • 11
    • 12
  • Zaaien onder koud glas :
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • 7
    • 8
    • 9
    • 10
    • 11
    • 12
  • Zaaien in volle grond :
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • 7
    • 8
    • 9
    • 10
    • 11
    • 12
  • Oogst :
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • 7
    • 8
    • 9
    • 10
    • 11
    • 12

Beschrijving

Sterke en gemakkelijk te telen variëteit. Verdraagt goed koud en vochtig weer en levert grote kroppen met dikke en krokante bladeren.

Zaaien vanaf mei op een zaaibed in de vollegrond. Uitplanten op een onderlinge afstand van 30 x 30 cm. Hierdoor kunnen de kroppen niet zo snel tegen elkaar groeien en is de kans op smetten en rotten een stuk minder. Oogsten vanaf september tot november. 15 dagen voor de oogst, de andijvie bleken door de binnenste buigzame bladeren samen te binden, of door een grote pot gedurende een week of twee over de hele plant te plaatsen. De gebleekte bladeren zijn wat milder van smaak dan het groene blad.