Cichorium endivia L. - Indivia Scarola Verde Fiorentina - Eenjarig

Andijvie Fiorentina

Artikel n° ENS00101P - EAN : 8014968040529 - Inhoud : 30 g

Andijvie Fiorentina

1,95  btw inbegrepen

 

Artikelnummer: ENS00101P Categorie:
Beschrijving

Uitstekende selectie van het Florentijnse type, gekenmerkt door zijn weerstand tegen koude.

Zaaien vanaf april op een zaaibed in de vollegrond. Uitplanten op een onderlinge afstand van 30 x 30 cm. Hierdoor kunnen de kroppen niet zo snel tegen elkaar groeien en is de kans op smetten en rotten een stuk minder. Oogsten vanaf juli tot november. 15 dagen voor de oogst, de andijvie bleken door de binnenste buigzame bladeren samen te binden, of door een grote pot gedurende een week of twee over de hele plant te plaatsen. De gebleekte bladeren zijn wat milder van smaak dan het groene blad.

  • Kiemtemperatuur : 15 - 20 °C
  • Kiemduur in volle grond : 7 dagen
  • Zaaidiepte : 0,5 cm
  • Afstand tussen de lijnen : 30 cm
  • Afstand op de lijn : 30 cm
  • Zaaidichtheid : 15 - 25 g / are
  • Aantal zaden per gram : 500 - 600 zaden
  • Levensduur : 6 - 8 jaren
  • Zaaien in een verwarmde serre of binnen :
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • 7
    • 8
    • 9
    • 10
    • 11
    • 12
  • Zaaien onder koud glas :
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • 7
    • 8
    • 9
    • 10
    • 11
    • 12
  • Zaaien in volle grond :
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • 7
    • 8
    • 9
    • 10
    • 11
    • 12
  • Oogst :
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • 7
    • 8
    • 9
    • 10
    • 11
    • 12

Beschrijving

Uitstekende selectie van het Florentijnse type, gekenmerkt door zijn weerstand tegen koude.

Zaaien vanaf april op een zaaibed in de vollegrond. Uitplanten op een onderlinge afstand van 30 x 30 cm. Hierdoor kunnen de kroppen niet zo snel tegen elkaar groeien en is de kans op smetten en rotten een stuk minder. Oogsten vanaf juli tot november. 15 dagen voor de oogst, de andijvie bleken door de binnenste buigzame bladeren samen te binden, of door een grote pot gedurende een week of twee over de hele plant te plaatsen. De gebleekte bladeren zijn wat milder van smaak dan het groene blad.