Solanum melongena - Melanzana Tsakoniki - Eenjarig

Aubergine Tsakoniki

Artikel n° MLA00301P - EAN : 8014968034320 - Inhoud : 2 g

Aubergine Tsakoniki

1,95 

 

Artikelnummer: MLA00301P Categorie:
Beschrijving

Tsakoniki komt oorspronkelijk uit Griekenland en is daar nog steeds heel populair. Het ras is heel betrouwbaar en rijpt na ongeveer 80 dagen  De Tsakoniki vruchten zijn smal en mals en smaken heerlijk. Ze hebben een dunne lichtpaars-witgestreepte schil. Het is de ideale Aubergine om te bakken, te schillen en om te gebruiken in moussaka of ratatouille. De plant wordt ongeveer 68cm hoog.

 Zaaien bij min 22°C, na 3 weken verspenen en nog eens 3 weken later oppotten. De teelt onder glas, in een serre, heeft de voorkeur: uitplanten op 75 x 50 cm. Voor de buitenteelt: uitplanten op zonnige, warme en beschutte plaats eind mei.

De rankende stengels langs een draad geleiden. Vraagt een rijke bodem en een goede vochtvoorziening.

  • Kiemtemperatuur : 22 - 25 °C
  • Kiemduur in volle grond : 8 - 14 dagen
  • Kiemduur onder verwarmd glas : 5 - 10 dagen
  • Zaaidiepte : 1 cm
  • Afstand tussen de lijnen : 75 cm
  • Afstand op de lijn : 50 cm
  • Aantal zaden per gram : +/- 125 zaden
  • Levensduur : 5 - 7 jaren
  • Ligging : Zon
  • Zaaien in een verwarmde serre of binnen :
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • 7
    • 8
    • 9
    • 10
    • 11
    • 12
  • Zaaien onder koud glas :
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • 7
    • 8
    • 9
    • 10
    • 11
    • 12
  • Zaaien in volle grond :
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • 7
    • 8
    • 9
    • 10
    • 11
    • 12
  • Oogst :
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • 7
    • 8
    • 9
    • 10
    • 11
    • 12

Beschrijving

Tsakoniki komt oorspronkelijk uit Griekenland en is daar nog steeds heel populair. Het ras is heel betrouwbaar en rijpt na ongeveer 80 dagen  De Tsakoniki vruchten zijn smal en mals en smaken heerlijk. Ze hebben een dunne lichtpaars-witgestreepte schil. Het is de ideale Aubergine om te bakken, te schillen en om te gebruiken in moussaka of ratatouille. De plant wordt ongeveer 68cm hoog.

 Zaaien bij min 22°C, na 3 weken verspenen en nog eens 3 weken later oppotten. De teelt onder glas, in een serre, heeft de voorkeur: uitplanten op 75 x 50 cm. Voor de buitenteelt: uitplanten op zonnige, warme en beschutte plaats eind mei.

De rankende stengels langs een draad geleiden. Vraagt een rijke bodem en een goede vochtvoorziening.